Att tänka på när det gäller utomhusbelysning

Det finns flera saker som du bör ha i åtanke när du ska belysa utsidan av ditt hem. Den kanske viktigaste aspekten av utomhusbelysning är att inte använda för starka ljuskällor. Du vill inte blända människor – snarare skapa en stämningsfull och vacker atmosfär i trädgården. Detta gör du enklast genom att använda dig av tre olika sorters belysning.

Den första formen av belysning som man kan använda för utomhusbelysning är den vanliga glödlampan. Ljuset blir inte för starkt men det negativa med denna formen av lampor är att brinntiden inte är särskilt lång.

Det andra alternativet för utomhusbelysning är kompaktlysröret. Dessa lysrör fungerar på samma sätt som vanliga lysrör. Dess vita ljus och höga livslängd gör att de passar alldeles utmärkt i trädgården. Nackdelen med kompaktlysrör är att de är känsliga för kyla vilket kan orsaka problem under vinterhalvåret.

Det tredje och sista alternativet är blandljuslampan. Denna lampa är en kombination av en kvicksilverlampa och en glödlampa. Den avger ett blåvitt ljus som är lite kallt. Det som verkligen är positivt med denna lampan är den långa livslängden på upp till hela 6 000 timmar.

En sak som man alltid bör ha i åtanke när man installerar utomhusbelysning är att lamporna kan vara mycket krångliga att flytta när de väl är på plats. Detta beror på att många av dessa lampor kräver starkström vilket leder till att både installationerna både blir dyra och svåra att utföra. Därför rekommenderar vi att man använder sig av svagströmsalternativ om man är osäker på placeringen. Detta är ett mycket enklare och mer kostnadseffektivt alternativ. Passar utmärkt för de som till exempel vill belysa blommor som växer vilket i sin tur kräver att belysning förflyttas för att få en önskvärd ljuseffekt.