Anlita snickare

Ni har köpt ett nytt hus men det finns några skönhetsfläckar som måste putsas upp. Eller din villa har varit med om det mesta och ett nytt kök skulle inte sitta fel. Det är med andra ord tid för renovering, som är något vardagligt i alla Sveriges hörn, speciellt när sommaren är på ingång. Det ska bytas golv, skåpluckor eller så ska en inglasad veranda sätta pricken över i:et. Vad det än handlar om så är det bästa att anlita en snickare. Då blir inte bara resultatet bra men du som ägare kan tryggt lämna arbetet till någon som fixar det galant, dessutom minskas riskerna för felbygge markant. Vi tipsar därför om vad du som lägenhet- eller husägare ska tänka på för att anlita en snickare för att allt ska gå så rätt till som möjligt. Vi vill även betona vikten av rätt material vid bygge av t.ex. uterum eller trädäck. Vår rekommendation landar på Organowood när det kommer till trallvirke.

snickeritjanster

Var noga när du väljer firma

Trots vårt välfärdsland med regler som följs finns det de byggfirmor som utför fuskbygge. Tid, pengar och brist på kunskap kan leda allt till en mardröm. Var därför extra noga med vilken firma du väljer, för du och din familj ska ju ändå bo resten av livet i den omgjorda bostaden. Tänk även på arbetarnas säkerhet när du väljer firma. Se till att byggarna som arbetar hos dem har lämplig skyddsutrustning. Om de har skyddsskor fråm Arbesko så är det ett gott tecken. Så gå inte efter priset när du ska välja en firma. Ett första steg i rätt riktning är att kolla upp flera firmor och hör dig fram. Kontrollera därefter referenser och andra viktiga punkter.

Skriftliga avtal

Det kan skilja stort i pris men som nämnt ovan bör priset inte vara det som avgör, för ett lågt pris kan indikera i en oseriös firma. Glöm heller inte att ett skriftligt avtal är a och o. Bestäm därför inget om du inte har fått ett avtal i handen som beskriver projektet. Du ska känna dig trygg när du anlitar en snickare så att din bostad kan förvandlas från koja till slott.