Dörrbyte

Som så mycket annat kan du spara in på både tid och pengar, så vänta inte med att byta dörr på egen hand. Dörrar har, precis som husets fönster, en viktig del i funktion men också i det ytliga. Att byta dörr kan ha en stor inverkan på bostadens värme och intryck. Istället för att måla om hela huset eller lägga ett nytt tak kan ett dörrbyte vara svaret.

dorrbyte

Byta innerdörr

Det kryllar av folk som själv väljer att göra bytet av dörr, så gör det du också. I dag finns det många håll att få hjälp ifrån och du är bara ett klick borta från att samla in nödvändig information om hur just du ska gå tillväga. Dock beror det hela på vilken typ av dörr som ska bytas. Är det en dörr inne i bostaden så är arbetet betydligt lättare. Men är det ytterdörren som ska bytas är det viktigt att få rätt sorts dörr som passar samt att det kommer med tillbehörande lås och nyckel. Där kan man gärna anlita någon för att låta jobbet bli bästa möjliga, men är du händig kan du lika gärna göra det själv.

Hur man byter ytterdörr

Om det är en innerdörr som ska bytas är jobbet klart på nolltid. Tack vare att måtten för dörrar och karmar är de samma och det finns olika modeller att välja bland. Men är det en ytterdörr gäller det att tänka på vissa saker. Det handlar om att du ska hitta den rätta dörren. Därefter ska du läsa igenom instruktionerna för att vara säker på hur det ska gå till. Ta försiktigt bort den gamla dörren och karmen. Städa därefter upp gamla rester för att ha ett rent underlag för den nya karmen som du nu ska placera på rätt plats och därefter ska den nya dörren på plats.

När det kommer till lås så följer det vanligtvis med, men om det inte gör det eller om du vill ha ett särskilt lås kan vi rekommendera www.laskompaniet.se.