Marksten till trädgården

Att minska sin gräsmatta och lägga marksten på en större yta i trädgården blir allt mer och mer populärt, en trädgård med marksten kräver mindre underhåll och det kan vara skönt att kunna åka på sommarsemester och inte oroa sig över att trädgården har förvandlats till en mindre djungel för att man inte har kunnat klippa gräset. En annan anledning till att det blivit mer populärt är för att många människor vill ha utespa, loungeavdelning och liknande i sin trädgård och gå krävs en mycket rak och jämn yta, vilket man får med marksten.

Tänk på helhetsintrycket när du väljer marksten

Marksten finns i flera olika utförande gällande form, färg, tjocklek och så vidare, så gå igenom utbudet ordentligt innan du bestämmer dig så att du inte missar något alternativ. När du väljer vilket utförande du vill ha, bör du tänka på hur det kommer att passa ihop med huset, hur kommer helheten att se ut? Till ett stort hus så passar det bäst med marksten med grov struktur och ett mindre hus kommer att passa bättre ihop med lite nättare marksten. Husets färg bör du också ha i åtanke när du väljer vilken färg/pigment du vill att markstenen ska ha.

Varför just marksten

Vill man inte ha gräsmatta så finns det flera olika alternativ så som marksten, natursten och grus så varför är just marksten så populärt? En av anledningarna är nog för att marksten finns i så enormt många utföranden så det är ett väldigt flexibelt material. Inte nog med att du garanterat kommer hitta en form som du gillar, så går det att kombinera flera olika formen och utseenden på markstenen för att ska snygga intryck. Eftersom marksten är gjutna så är kanterna på dem väldigt raka, vilket gör att det är enkelt att lägga markstenen rakt och snyggt.