Markiser

Det finns ett helt hav med markiser att välja bland. Vilken som är rätt för just dig beror på ditt behov. Var ska den monteras: ovanför ett fönster, ovanför din balkong eller kanske vid din restaurang? De flesta återförsäljare i Sverige säljer endast markiser i material som klarar av det svenska klimatet så det är något du inte behöver oroa dig över. Sök på internet för att få en uppfattning av utbudet och ring eller besök sedan en återförsäljare. Om du redan vet vad du behöver och inte är i behov av ytterligare hjälp och råd så går det också att beställa din markis online. Här följer en kort beskrivning av några olika slags markiser:

Fönstermarkis

Fönstermarkiser är, precis som det låter, till för fönster. De hjälper till att hålla huset svalt och blir dessutom till en snygg färgklick på fasaden. Innan du beställer fönstermarkiser behöver du veta vilken typ av byggnad markisen ska sitta på och hur stort fönstret är. Vill du ha en markis som vevas ut för hand eller vill du ha en som är motordriven? En fönstermarkis monteras enkelt direkt på fönsterfodret, på väggen eller i nischen.

Balkongmarkis

Precis som namnet antyder så är denna markis perfekt för balkonger. Välj en modell som fästs mellan golvet och taket med hjälp av stödben så slipper du göra hål i fasaden. Oavsett om du vill ha en markis som vevas ut för hand, med motor eller en som styrs med fjärrkontroll så kommer du finna en passande modell.

Terrassmarkis

Detta är en markis som passar utmärkt för din villa, balkong eller restaurang. Den fästs på väggen eller under takfoten och kan även anpassas till byggnader med snedtak. Välj gärna en modell som är extra tålig så att duken klarar av alla sorters väder och vind.